HTML

Monterey

Utazásom.

Friss topikok

2009.07.29. 22:01 JCash22

Július 29 - Bálnavadászat.... Biztos sokan drukkoltatok, mert isteni volt!!!

Húúúúúúúúúú....... Teljesen fel vagyok töltődve. Hihetetlen élményben volt részem, megpróbálom összefoglalni.

Reggel Anyu kidobott a kikötőnél, volt még több mint 1 órám az indulásig: az idő egy részét a fókáknál töltöttem el (hol máshol? :) ).

Olyan fél 9 után pár perccel érkeztem a hajóhoz, de 9-nél előbb nem kezdődött el a beszállás. Kb. 9 után 10 perccel indult el a hajó, nagyjából 35 percig tartott, amíg eljutottunk arra a részre, ahol már a bálnákat kereste mindenki a szemével. Már-már azt hittem, hogy nehéz ügy lesz: végigtekinteni az óceánon, ezen a végtelenségen, és keresni a bálnákat...

Aztán egyszer csak megláttuk, amint az egyik bálna fújtat, még egész messzire tőlünk. Már ez elképesztő volt, élőben hallani, látni, ahogy levegőt vesz egy bálna!  Közelebb hajóztunk, ám ekkor a farka kiemlkedett a vízből, és alámerült. Olyan 5-6 perceket kellett várni, amíg újra felbukkant. 

Nem ennél a bálnánál maradtunk végig, mert a messzi távolban izgalmasabb dolgok történtek: azt lehetett látni, hogy felcsapódik a víz. Tehát ugrádoztak a bálnák!!!!

Rögtön el is indultuk abba az irányba. Hajózunk, hajózunk.... mindenki előre néz, mert ott vártuk a műsort. Aztán egyszer csak a hajó bal oldalánál, tőlünk úgy 300 méterre, két bálna ugrált ki a vízből!!! Elképesztő látvány volt, húúú. Többször kiugrottak, csak bámultuk, ahogy ezek a hatalmas lények felemelkednek, majd visszazuhannak az óceánba. Hihetetlen.

Mentünk tovább. Egyszer csak a hajótól úgy 50-80 méterre felbukkan egy bálna... aztán még egy... és még kettő!!! Négyen úszkáltak, majd merültek alá a mélybe. 

Beljebb hajóztunk... leálították a motorokat. 3-4 bálna körülöttünk úszkált. Képzeljétek el, ahogy mindenki néma csendben várakozik, majd egyszer csak meghalljuk a fújtatást, a bálna pedig kb. 3 méterre bukan fel a hajó mellett!! Ez többször is lejátszódott, mindenki rohangált körbe-körbe a hajón. Úgy dobogott a szívem, teljesen fel voltam pörögve.

Áááá.... Na töltöm is fel a képeket...     

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://lacimenniamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr71276499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-=pierre=- 2009.07.30. 09:46:36

mondtam már, hogy utállak? :-D
te kis mázlista!
süti beállítások módosítása