HTML

Monterey

Utazásom.

Friss topikok

2009.08.05. 02:53 JCash22

Augusztus 1 - San Diego ; Sea World, Zoo ; Augusztus 2 - Malibu, Sunset Blvd, Hollywood felirat

Sziasztok,

akkor folytatom a mesélést.

Szóval megérkeztünk a szállásra, ami egy motel volt, de teljesen kultúrált, ugyanolyan tiszta, mint egy hotel, csak nem volt ingyenes a wifi. Még medencéje is volt, bár időnk nem volt rá, hogy úszkáljunk.

Reggel olyan 9, fél 10 fele érhettünk a Sea world bejáratához, elintéztük a jegyeket, és be is mentünk.

Rögtön Shamu medencéjé felé irányítottuk lépteinket. Megláttuk a gyilkos bálnákat. Hú, nagy élmény volt. Siettünk is lejjebb, hogy a víz alatt is láthassuk ket, nagyon jól néztek ki.  

Már akkor kígyózott a sor, amikor lementünk; mire elértünk, már kétszer olyan hosszú volt, mint korábban. Már megijedtünk, hogy nem jutunk be a 10:30-as előadásra, de ettől nem kellett tartanunk. Megindult a sor, haladtunk a tömeggel. Aztán abejáratnál megláttuk a hatalmas stadiont, bőven elfért benne mindenki, még üres helyek is maradtak bőven. A legnépszerűbb helyek lejebb voltak, a soak, vagyis fröcskölési zónában. :) Naná, hogy odaültünk le akartuk magunkat fröcsköltetni a bálnával.

Amíg vártuk, hogy kezdődjön a show, a bálnák szórakoztatták magukat, úszkáltak,ki-kinéztek, az egyik pedig szerintem konkrétan a kivetítőt leste, ráadásul percekig. 

Mindenféle videót vetítettek, mielőtt elkezdődött volna a show. Aztán beindult. Mindenféle mutatvány, ugrálás, fröcskölés, uszonnyal integetés, ilyesmik. A trénerek úsztak a bálnákkal, az orrukon álltak, így suhantak; amikor a bálna felugrott, a tréner is bele a vízbe, jó nézett ki. A pasi lefröcskölte a bálnát, erre az visszaköpte rá a vizet. Felemelte a bal kezét, akkor a bálna a bal uszonyát. Megölelte, megpuszilta, és adta neki a halat. Ennél a show-nál keveset fotóztunk, mert féltünk a fröcsköléstől, de egyszer sem ért el minket a víz. No sebaj, gondoltuk, majd legközelebb. 

Láttunk nagy teknősöket, egy csomóan voltak az egyik medencében. 

Láttunk rájasimogatót és etetőt! Lehetett venni halat, és etetni a ráját. Láttam is, ahogy egy nő csinálja, hát nem volt szimpatikus, gondoltam, inkább delfint etetek. Legalábbis azt hittem, hogy fogok. Ez volt az egyetlen csalódás. Beálltunk a sorba, előttünk állt egy faszi, aki ott dolgozott. Közölte, hogy tőle hátra már nicns hal, amit a delfineknek lehet adni, szóval konkrétan pont lemaradtunk. 

Minden esetre etettem, csak nem delfineket, hanem fókákat. :) Úgy követelték a kaját, szó szerint üvöltöztek és veszekedtek. Nagy hangzavar volt, sajnos elfelejtettük levideózni.

Voltunk egy vízi cirkuszban, pazar showt nyomtak. Voltak bóhocok, erőművészek, mutatványosok. A bohócok szórkoztak az egyik nézővel, bevonták a játékba. Jetski-vel vitték el az egyik hatalmas matracig, ami a vízen úszott, majd otthagyták. Aztán később megijesztettk, és beterelték egy nagy labdába, aztán rálökték a vízre. A jetski-el lökdösték az óceán vizén. :) 

Láttunk tengeri teheneket az egyik épületben. :)

Ezek után megnéztük a delfin show-t, lényegében ugyanaz volt, mint a gyilkos bálnás. A különbség, hogy első sorban ültünk, és bőrig áztunk, több nagy hullámot kaptunk az arcunkba. Meg volt koerografálva az egész, az elején egy pasi gitározott és elénekelt két kaliforniai örökzöldet, majd egyszer csak előugrottak a delfinek. Szerencsére a táskák nem áztak át, az enyém is csak egy picit. Szóval lefröcsköltek a delfinek :) Mondjuk annyira meleg volt, hogy hamar meg is száradtunk.

Megnéztük még 1x a Shamu-showt, de a soak zone utolsó sorai között foglaltunk helyet, ráadásul nagyon jó helyen, középen szinte, megúsztuk a vizezést, ráadásul nagyon jól láttunk. A VIP gyerekek közül mindig kisorsolnak egyet, aki adhat Shamunak kaját, és megsimogathatja. Na, irigy voltam nagyon a két gyerekre :) 

Az egyik épületben láttunk tengeri teheneket.

Aztán bementünk egy épületbe, amit úgy alakítottak ki, mintha egy északi sarki expedíción lettünk volna. Úgy nézett ki, mint egy bázis, ágyakkal, ruhákkal, konzervekkel. Aztán ahogy haladtunk, láttunk egy hatalmas fahajót, amt úgy csináltak meg, mintha belefagyott volna a jégbe. Itt láttunk fehér bálnákat, jegesmedvét, rozmárt.

Ezek után mentünk a pingvinekhez. Külön épületet szenteltek nekik, berendezték az északi sarkot itt és, sötétet csináltak nekik, hogy ne zavarodjanak meg, hogy hol is vannak. Nayon bájosak, ahogy állnak, lassan togyognak, vagy sebesen úsznak a vízben.  

Ezek után átmentünk az állatkertbe, mert a fókás showról lemaradtunk, az időpont, amit kinéztünk, már teljesen betelt, nem volt hely a stadionban. 

Állatkerti fő attrakciók: koalák és a pandák, de róluk a lényeget már leírtam. Anyu teljesen beleszeretett a koalákba. :) Mondjuk ezen nem csodálkozom.   

Voltak rókamanguszták is!! :)

Maga az állatkert kicsit talán elmaradottabb, mint a budapesti. Láttunk nagyon kicsi ketreceket, ahol nagyacskákat tartottak, akik teljesen beleőrültek ebbe.

Augusztus 2.

Már reggel hétkor hazaindultunk. Beugrottunk útköben Malibura, fantasztikus házakat láttunk, mint a filmekben. 

Végigautóztunk a Sunset blvd-on, már Malibunál elkezdődik. Szép lassan haladtunk az igazi gazdagság felé, amit Beverly Hills-ben tapasztaltunk igazán. Ki tudja, milyen színészek házait láthattuk. Persze árulták a térképeket, de nem vettünk :)

Beverly után a Sunset blvd egy igazi gettó, tiszta VIII ker.

Nagy nehezen levadásztuk a Hollywood feliratot, nem olyan egyszerű ám megtalálni. De azért sikerült. 

Na töltöm is a képeket, bár nem tudom, hogy ma végzek-e vele.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://lacimenniamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr181289635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsőrösTeve 2009.08.05. 08:12:09

"...Beugrottunk útközben Malibura...."
amikor ezt a mondatot leírtad, nem érzeted egy kicsit kényelmetlenül magad? :D
süti beállítások módosítása